Összetartozásunk Tüze

„Idén újra meggyújtjuk! Lán-goljon fel az Összetartozásunk Tüze!” jelmondat alatt idén a Pro Feelfolu egyesület 2021. június 4-én újra csatlakozott az Összetartozásunk Tüze eseményhez.


2020-ban a COVID-19 pandémia okozta lezárások miatt csak szűkebb körben emlékeztünk a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez volt a legnagyobb szabású trianoni megemlékezés: hat kontinens 73 országának 2551 településétől 6137 tüzet vállaltak önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek.


2021-ben a néhai marosfelfalusi téglagyár palabányájában keletkezett tavak mellett szerveztük meg a végül sikeresnek bizonyuló eseményt.


Közel 30 személy jelenlétében gyújtottuk meg Összetartozásunk Tüzét budapesti idő szerint 20:21 órakor, hozzájárulva, hogy a hat kontinensen újra 1000-nél több tűz lángoljon egyidőben.


A megemlékezést követően a Pro Feelfolu egyesület egy finom gulyással vendégelte meg az ottlévő-ket, majd a világjárvány miatti megszorításoktól felszabadulva éjszakába nyúló beszélgetésekkel és nótázással erősítettük meg összetartozásunkat.


Örülünk, hogy a Felfaluban második alkalommal megrendezett esemé-nyen legalább kétszer annyian vettek részt, mint az elsőn, hogy a felfalusiak megértik, hogy összetar-tozunk. Rméljük, hogy a jövőben egyre többen csatlakoznak majd a Pro Feelfolu egyesület közösségi eseményeihez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük