Szabolcska Mihály emlékünnepség

A Marosfelfalusi Református Egyházközség, a Pro Feelfolu Egyesülettel és a Bíborka Néptáncegyüttessel közösen Szabolcska Mihály emlékünnep-séget szervezett a pap-költő születésének 160. évfordulóján.
Az emlékünnepségre a református parókia udvarán található Szabolcska Mihály mellszobornál került sor közel 50 résztvevővel október 3-án, vasárnap.


A jelenlévőket Dobos Loránd lelkipásztor köszöntötte, és megköszönte a nőszövetségnek a szobor körüli terület kitakarítását és virágokkal való beültetését, amely erre az ünnepségre is kellemes környezetet nyújtott. Ezután a Marosfelfalusi Református Egyházközségben a kezdetektől napjainkig szolgáló 26 lelkészről beszélt, kiemelve Szabolcska Mihály szolgálatát, aki a 18. volt a sorban. Végül bíztatta a felfalusiakat, hogy minden házban legyen legalább egy Szabolcska Mihály kötet, a pap-költő iránti tisztelet jeléül.


Rácz István, a Pro Feelfolu Egyesület elnöke dióhéjban beszélt Szabolcska Mihály életéről és pályafutásáról, úgy lelkészi, mint költői munkásságáról.


Ezt követően a Marosfelfalusi Gimnázium két diákja, Simon Nátániel és Zaharia Alexandra, szavalt el egy-egy Szabolcska költeményt Szőcs Magdolna tanítónő felkészítésében.


Végül Szabolcska Mihály mellszobrának koszorúzására került sor. A Marosfelfalusi Református Egyhárközség részéről Dobos Loránd lelkipásztor kosorúzott, a Pro Feelfolu Egyesület részéről Kovács János, a Bíborka Néptánc-együttes részéről pedia a középső csoport.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük