Pro Feelfolu a környezetért 2022-ben is

A Föld napja alkalmából április 22-n különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.


A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”. A Pro Feelfolu Egyesület ennek szellemében kezdeményezte az április 30-án lezajlott köztisztasági akciót a felfalusi erdőben, amelyhez a Marosfelfalusi Általános Iskola is csatlakozott.


Az egyesület tagjai mellett, tanárok, tanítók, óvonők, diákok és szülők kitakarították a felfalusi Kereszterdő szélét mintegy 2 km-en, nagyjából 4 ha területet, ahonnan 40 zsák szemét gyűlt össze.


Ez az akció volt a második ehhez hasonló a felfalusiak környezettudatosságának megerősítésében. A múlt évhez képest, köszönhetően a Marosfelfalusi Általános Iskola csatlakozásának is jóval többen voltak jelen példát mutatni. Figyelembe véve a falu területeinek nagyságát és szeméttel való telitettségét ez valóban újra csak egy parányi részt jelent, azonban felhívásunkra Marosfelfalu polgárai részéről csupa pozítiv visszajelzést kaptunk, és reményeink szerint további hasonló akciókat fogunk szervezni, amelyekre reméljük, hogy egyre többen csatlakoznak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük