Pro Feelfolu a közösségért

Alig több, mint egy éve, 2019. októberében adott jogi személyiséget a szászrégeni kerületi bíróság a Pro Feelfolu Egyesületnek és máris két nagyobb megvalósítás fűződik hozzá.


Egy rendezvényekben nem szűkölködő kezdeti tevékenységet követően (magyar sátor a Hagyma-fesztiválon, Felfalu képviselése a Szászrégeni Magyar Napokon, filmvetítés az ‘56-os forradalom emlékére, megemlékezés Marosfelfalu első írásos említésének 700. évfordulójáról, farsangi kosaras bál, megemlékezés az 1848-49-es szabadságharcról, a trianoni diktátumról, nótaest szervezése), a koronavírus-okozta világjárvány lehetetlenné tette a közösségi rendezvényeket. A pandémia gyökeresen átalakította a Pro Feelfolu Egyesület tevékenységét.


A járvánnyal összefüggésben egy 22.645 lej értékű pályázat által az egyesület táblagépeket és mosható maszkokat biztosít a Marosfelfalusi Gimnázium tanítványainak. Ugyanakkor beszerzésre kerülnek azok a felszerelések, amelyek igyen wifit biztosítanak majd a faluban. Ezek felszerelésére jövő évben kerül sor.


Egy másik óriási megvalósítása a Pro Feelfolu Egyesületnek a COVID-19 világjárvány idején egy Felső-Maros menti magyar nyelvű hírportál létrehozása és működtetése. A portál a mente.ro nevet kapta, utalva ezzel Felső-Maros mentére, de nemcsak a földrajzi Felső-Maros mentét (Régentől Maroshévizig) fedi le, hanem tágabb térséget szolgálna ki, Szászrégen teljes vonzáskörzetét, és nemcsak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük