Kulturális tevékenységek járvány idején

Habár a koronavírus világjárvány gátolta és gátolja a kulturális rendezvények megszervezését, mégis a Pro Feelfolu Egyesület tevékeny volt idén is, ami az ilyen események szervezését illeti.


2020-ban az első esemény, amelyet a Pro Feelfolu Egyesület az RMDSZ marosfelfalusi szervezetével közösen szervezett a hagyományos farsangi bál volt január 25-én Marosfelfalu Művelődési Házában. Meghívott sztárvendégként György Botond humorista, az Erdélyi Humorfesztivál egykori nyertese lépett fel. Nem maradhatott el a tombola sem, amelynek két főnyereménye volt: két malac.


Ugyancsak az RMDSZ-szel közösen emlékezett a Pro Feelfolu Egyesület az 1848-49-es szabadságharcra, ugyancsak a felfalusi Művelődési Házban március 8-án, éppen a járvány miatti szükségállapot bejelentése előtt. Rácz István, a Pro Feelfolu Egyesület elnöke, és Kovács Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke ünnepi beszédei mellett színpadra léptek a felfalusi óvodások és iskolások, a Kis Bíborka és Bíborka néptánccsoportok.


Június 4-én az egyesület bekapcso-lódott a trianoni békediktátum aláírása 100. évfordulójának megemlékezésére szervezett Összetartozásunk Tüze eseménybe egy szabadtéri tűzgyújtással.
A fesztiválok hiányában a Pro Feelfolu gulyásozásos nótaestet szervezett július 17-én. Ez az esemény adta meg az alaphangot az új tagok jelentkezésére az egyesületbe.


A 8 alapító tag mellett 7 új tag csatlakozott az egyesülethez, mind fiatalok. Új erőkkel az egyesület jövőbeni eseményei és rendezvényei egész biztosan részletesebben lesznek megszervezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük