Pro Feelfolu jelentés

Múlt évben megfogalmazódott egy egyesület létrehozásának igénye, amely a közösség és közösségépítés céljait szolgálja.


A Pro Feelfolu egyesület gyakorlatilag már a Szászrégeni Bíróságon való hivatalos bejegyzése előtt is tevékenykedett.


Az egyesület első közösségi tevékenysége a múlt évi felfalusi Hagymafesztiválon való részvétel volt augusztus 17-én és 18-án. Két éjszakába nyúló nótázás mellett az egyesület standjához látogatóknak egy tányér finom mangalica húsból készült gulyáshoz is szerencséjük volt. Erre az eseményre egy 4 méteres bannert készített az egyesület, amely Marosfelfalu történelmének néhány fontosabb mozzanatát mutatja be négy nyelven: románul, magyarul, cigányul és angolul. Ezen az eseményen hoztuk létre a #Feelfolu hashtag-et a szociálmédia használóinak. Standunk látogatói számának alapján elmondhatjuk, hogy első közösségi szereplésünk sikeres volt.


A Szászrégeni Magyar Napokon is részt vett a Pro Feelfolu egyesület szeptember 8-án, ahol a gulyásfőző versenyen a tucatnyi csapat közül harmadik helyezést ért el. Ezúttal borjú húsból készült a dobogós értékelést elérő gulyás, amelyet a stand látógatói és a felfalusi fiatalokból álló Hobby labdarúgó csapat is megkóstólhatott a kispályás labdarúgó torna második helyezésének megszerzése után.


Október 24-én filmvetítéssel emlékeztünk az 1956-os forradalom kitörésének 63. évfordulójára. „A berni követ” című játékfilmet vetítettük Marosfelfalu Művelődési Házának előtermében ingyenes belépéssel, amelyet Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa ajánlott fel számunkra.


December 15-én szerveztük a Bíborka egyesülettel közösen eddigi legösszetettebb rendezvényünket Marosfelfalu első írásos említésének 700. évfordulójára. Egy 1319. december 14. keltezésű hagyatéklevélben említik először Marosfelfalut. 2019. december 15-én 17 órától Marosfelfalu Művelődési Házában ünnepi műsorunk keretén belül előadást tartottak a marosfelfalusi óvodások és iskolások, a Kis Bíborka néptánccsoport, a Bíborka néptánccsoport dr. Rüsz-Fogarasi Enikő, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Karának Dékánhelyettese, illetve felszólalt Rácz István, Erős Csaba és Kovács János. Az eseményen kiállításra kerültek a Pro Feelfolu Egyesület által meghírdetett Marosfelfaluról szóló kreatív versenyre beérkezett alkotások. Egy folyamatosan növekvő kiállítás ősbemutatóját is megtekinthették a velünk együtt ünneplők, amely nagyított régi felfalusi képekből áll. Nagyjából 120 ilyen képet nézegetve emlékezhettünk elődeinkre vagy régi tevékenységeinkre. A műsor után ünnepi fogadásra került sor.


Idén is számos színvonalas esemény, rendezvény szervezését tervezzük és arra szeretnék megkérni mindenkit, hogy felfalusi büszkeségünket félretéve legyünk mindannyian részesei Marosfelfalu eddigi legnagyobb közösségépítési mozgalmának, amelyet nem a politika irányít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük